Fysikalsk OmsorgsMassasje

For eldre, nedsatt funksjonsevne og kroniske lidelser

OM BEHANDLINGEN

 
Omsorgsmassasje kan hjelpe med å stimulere muskler, nerver, lymfesystemet og mye mer.
Mange muskler er inaktive eller veldig stive, massasje vil kunne hjelpe de musklene som trenger stimuli for å få bedre bevegelse og blodsirkulasjon, mindre stivhet og spenninger.

Massasje bedre blodsirkulasjonen. Når blodgjennomstrømming øker vil avfallsstoffene, som kroppen har lagret, bli fraktet til lymfesystemet. Når avfallsstoffene har kommet til lymfesystemet vil det transporteres videre til utskillelse fra kroppen og det kan skje eksempelvis via urinen, svette, snørr.  Mange opplever at det blir hyppigere do besøk en-to dager etter behandlingen og/eller at urinen lukter mer eller er misfarget. Pasienter som tar mye medisiner opplever oftest at urinen lukter mer.
Massasje kan også stimulere nervesystemet og i mange tilfeller kan massasje, etter en regelmessig behandling over tid, oppleves som smertelindring.

Mange pasienter med spasmer opplever at det blir mindre spasmer etter en regelmessig behandling, andre opplever at det blir mer spasmer til og begynne med også avtar det litt og litt med tiden. Noen pasienter får spasmer under massasjen, da har terapeuten truffet et punkt/nerve som fremkaller spasmen, dette er ikke farlig. Da blir til vi må vente til spasmen er ferdig så kan massasjen fortsette.

Flere pasienter får ikke til å sitte eller ligget helt stille, og de må flytte på seg litt og litt under massasjen. Det er helt greit. Vi tilpasser oss etter pasientenes behov og bevegelighet.

Vennligst ta kontakt med oss hvis du har spørsmål ved å fylle ut skjema.