Tlf 45883333

Prøveprosjekt på Smidsrød Helsehus i Nøtterøy

Dette ble igangsatt av den erfarne massøren Pål Wellin Larsen. Han startet med å kurse sykepleierne i anatomi og og fysiologi, samt gi opplæring i grunnleggende massasjeterapi tekniker. Kurset gikk over noen uker og tok 15 timer. Målet var å gi 15-20 min. omsorgsmassasje terapi i uken pr. beboer. Da prøveprosjektet varte over 3 mnd. var ferdig, var sykepleierne, ledelsen og fysioterapeut teamet veldig positivt overrasket over resultatene.  Her loggførte dem hele prosessen og sørget spesifikt på at faktorer som blodtrykk smertenivå, søvn humør og samspillet mellom beboer og terapeut ble undersøkt grundig gjennom prosjektet.


Les mer 

Les mer

Her loggførte dem hele prosessen og sørget spesifikt på at faktorer som blodtrykk smertenivå, søvn humør og samspillet mellom beboer og terapeut ble undersøkt grundig gjennom prosjektet.

Noen av de største endringene var lindre smerte, mindre uro/angst symptomer, bedre nattesøvn, og generelt bedre humør, samt villighet til å samarbeide med sykepleierne. Prosjektet var vellykket overalt forventning og pågår fortsatt i dag. 

Prosjektet var vellykket overalt forventning og pågår fortsatt i dag.

Målet vårt som med Pål Wellin's prosjektet er å tilby Fysikalsk OmsorgsMassasje på så mange sykehjem og institusjoner som vi kan. Slik at vi kan være med å øke livskvaliteten til vår eldre generasjon.

Les mer

Les mer om forskning og massasjeterapi